Opleiding Holistisch aromatherapeut

De opleiding wordt gegeven op MBO-niveau en HBO-niveau.
Na het volgen van de opleiding op MBO-niveau kan ingestroomd worden in de opleiding op HBO-niveau.

De basisopleiding op MBO-niveau kan in het weekend (een keer per maand) of op een avond (een keer per week) gevolgd worden. De lesstof wordt in 10 maanden doorgewerkt. De leerstof is bedoeld om een solide basis te leggen voor het beroep aromatherapeut. De lessen en het 'huiswerk' bestaan uit theorie en praktijk. Tijdens de opleiding komen zowel de lichamelijke/medicinale werking en toepassing
van aromatherapie aan bod, als ook de psychische/spirituele werking van aromatherapie.

Na het voltooien van de opleiding op MBO-niveau (basistherapeut) kunt u instromen in de opleiding op HBO-niveau (registertherapeut). De opleiding op HBO-niveau bestaat uit een aantal specialisaties die een verdieping geven van de aromatherapie.

Gedegen kennis van anatomie, fysiologie en pathologie is verplicht om het beroep van aromatherapeut goed uit te kunnen oefenen. Voor de basisopleiding op MBO-niveau kunt u met behulp van een schriftelijke module uw kennis op peil brengen. Deze lessen kunt u maken terwijl u de MBO-opleiding aromatherapie volgt, maar u kunt ook al vooraf beginnen. Indien u al in een eerdere opleiding anatomie, fysiologie en pathologie al gevolgd heeft, dan kunt u m.b.v. een kopie van het diploma, voor dit vak vrijstelling aanvragen.

Voor het HBO-niveau anatomie, fysiologie en pathologie worden er lessen verzorgd. Deze geven samen met zelfstudie een grondige voorbereiding op de examens. Deze lessen kunt u tegelijkertijd met de specialisaties op HBO-niveau volgen. Evenals de lessen psychologie.

De praktijklessen en mondelinge lessen worden in Breda gegeven.

Email: info@mediator-opleidingen.nl

© All copyrights reserved / Alle kopierechten voorbehouden Mediator-aromatherapie Breda NL.

Top